Wilhelmiina, Norppa 10 TK

Kuvia

Tarkoitukseni oli kerätä tähän kuvia kaikilta niiltä matkoilta, joita olemme Wilhelmiinalla tehneet. Ensimmäisen vuoden jälkeen saamattomuus iski, pari vuotta kului sen suuremmin reissuja kuvaamatta. 2007 on joiltakin matkoilta tullut otettua kuvia, joista osa on päätynyt tänne.

Vuonna 2006 muutimme Länsi-Suomen läänistä (Lempäälästä) Etelä-Suomen lääniin (Lemille), joten Wilhelmiinan rekisteritunnus vaihtui uuteen, kuten tarkkaavainen katsoja voi kuvista huomata. Edellisen kerran se vaihtui ostaessamme Wilhelmiinan, sillä myyjä asui Etelä-Suomen läänissä (Helsingissä). Tulevaisuudessa veneen rekisterinumerot eivät enää muutu vaikka vene tai omistaja (tai molemmat) muuttaisikin asuinpaikkakuntaa.

Varustelu

Jo Norpan vakiovarustus on kohtalaisen kattava. Meille Wilhelmiina tuli kuitenkin vielä sitäkin runsaammin varusteltuna, tärkeimmät lisäykset olivat keulapotkuri, maasähkö ja invertteri, sekä Wallas lämmitin ja suora kulku sisältä takakannelle.

Ensimmäisen talven aikana asennutimme Raymarinen tutka-plotterin kahdella käyttöpisteellä, tutka-antennin vaatiman targakaaren ja VHF radiopuhelimen.

Sen jälkeen on veneeseen ilmestynyt kaikenlaista enemmän ja vähemmän pientä, sekä olemassaolevia asennuksia on muutettu. Ulospäin näistä näkyy paremmin uuteen uskoon mennyt takakansi, jossa kuljettajan istuimena toimiva laatikko siirtyi laidalle, toiselle laidalle sen kohdalle ilmestyi samanlainen laatikko, ja istuimen paikalle tuli muovinen kuppi-istuin. Kaunis, mutta huonosti säätä kestävä ulkoruori on korvattu Vetiksen teräksisellä ohjauspyörällä, jossa on polyuretaani-pehmusteet. Targa-kaarta on siirretty leveytensä verran eteenpäin, masto vaihdettu korkeampaan, hytin reunalle on ilmestynyt valonheitin ja perään uimataso. Ja sisälle kuljettajan paikalle selkänoja. Jostain kumman syystä useimmat Norpan omistajat ajavat kaikissa olosuhteissa venettään ulkoa, joten sisäohjauspisteeseen ei ole panostettu..

Tästä kaikesta - ja monista muista muutoksista ja lisäyksistä - on tarkoitukseni laittaa tänne kuvia ja enemmänkin tekstiä, kunhan saan ensin otetuksi kaikki tarvittavat kuvat. Ehkä jo tällä vuosikymmenellä. :)

Vuokraveneenä

Tänä kesänä totesimme, että veneen ylläpito nielee huomattavat kasat rahaa, ja kun emme itse juurikaan ehdi venettä hyödyntää, ei tilanteessa ole järkeä. Ehdimme jo miettiä veneen myymistä, mutta päädyimme mieluummin kokeilemaan vuokraamista. Emme itse vuokraa Wilhelmiinaa suoraan, vaan tänä vuonna (2008) siitä huolehtivat (aakkosjärjestyksessä) Norista ja Saimaa Sailing. Jos siis haluat vuokrata hyvän ja hyvin varustellun Norpan, käänny heidän puoleensa.

Kirjoitin vuokralaisten käyttöön veneen manuaalin, jossa käydään jonkinlaisella tarkkuudella läpi Wilhelmiinan tekniikkaa ja lisävarusteita, sekä meidän käytäntöjämme. Manuaali (16 sivua, n. 5.5 MB) on pdf-muodossa luettavissa täältä. Sitä saa vapaasti käyttää omassa veneessään ja antaa siitä kopion kaverille, mutta sen kaikenlaisesta kaupallisesta hyödyntämisestä pitää sopia etukäteen minun kanssa. Jos hyödynnät manuaalia omassa käytössäsi, olisi kiva kuulla siitä. Korjaukset ja parannusehdotukset ovat tervetulleita, yhteystietoni löytyvät täältä.


[23 Kesäkuu 2008]